CINE DA INAPOI ANII PIERDUTI IN PUSCARII SI CU DOSARELE PENALE?

CINE DA INAPOI ANII PIERDUTI IN PUSCARII SI CU DOSARELE PENALE?

 

Ma numesc Grigore si am avut 7 ani un dosar penal la Timis si am primit clasare

Am citit si

CINE DA INAPOI ANII PIERDUTI? – Fostul secretar de stat Marko Attila, dupa achitarea definitiva din dosarul ANRP 5: „8 ani si jumatate pierduti. Nimeni nu-i va plati… Din fericire, in Romania mai sunt judecatori care decid dupa lege. Din pacate, justitia depinde foarte mult de noroc si de persoana judecatorului… Pana ce instantele nu vor ramane doar la lege, vor exista cazuri in care oamenii trebuie sa plece de frica injustitiei… Nimeni n-are voie sa faca puscarie pentru ceva ce n-a facut”

 

„Inițiativa unică în România: Programul de Reabilitare pentru cei care și-au petrecut ani în închisori și cu dosare penale”

Subtitlu: „O nouă șansă pentru reintegrare și reabilitare în societate”

Data: [data curentă]

Într-o mișcare inovatoare, un grup de organizații non-guvernamentale și autorități locale din România au lansat un program unic care are ca scop ajutarea celor care și-au petrecut ani în închisori și cu dosare penale să își recupereze anii pierduți și să se reintegreze în societate.

Programul de Reabilitare, denumit și „Cine dă înapoi anii pierduți”, vine în sprijinul acestor persoane și își propune să ofere asistență juridică, consiliere psihologică, sprijin în găsirea unui loc de muncă și dezvoltarea abilităților sociale. Scopul final este reabilitarea completă și integrarea acestor indivizi în comunitate.

Inițiativa se bazează pe înțelegerea faptului că o perioadă petrecută în închisoare nu ar trebui să fie o sentință pe viață și că fiecare persoană merită o șansă reală de reintegrare socială. Programul de Reabilitare vine în sprijinul celor care și-au ispășit pedeapsa, oferindu-le suportul necesar pentru a-și reconstrui viața și a-și găsi un loc în societate.

Unul dintre aspectele cheie ale acestui program este sprijinul juridic oferit de avocați specializați în dreptul penal și în drepturile omului. Aceștia asigură că toate drepturile și libertățile persoanelor care au fost condamnate sunt respectate, că beneficiarii programului sunt informați cu privire la drepturile lor și că sunt susținuți în procesul de reintegrare.

De asemenea, programul pune un accent deosebit pe consilierea psihologică și dezvoltarea abilităților sociale. Participanții vor avea acces la terapii individuale și de grup, care îi vor ajuta să depășească traumele și dificultățile asociate cu perioada petrecută în închisoare. De asemenea, vor beneficia de cursuri și ateliere care îi vor sprijini în dezvoltarea abilităților necesare pentru a-și construi o viață nouă.

Programul de Reabilitare „Cine dă înapoi anii pierduți” este în plină desfășurare și deja a avut un impact semnificativ în viețile celor care au beneficiat de acesta. Prin sprijinul oferit în domeniul juridic, psihologic și social, acești oameni au șansa de a-și construi un viitor mai bun și de a-și reintegra în mod real

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta cititi aici regulamentul: Termeni legali si conditii
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version