Cătălin Predoiu: Niciodată nu am inițiat, sugerat, sau solicitat vreun deznodământ privind o procedură judiciară

NU,DOMNULE PREDOIU!

Ce ati facut dvs.se numeste ABUZ IN SERVICIU

Ce ati facut dvs. este cel mai mare atentat la adresa justitiei!

 

Cătălin Predoiu: Despre speta Hosu

Sunt un om care astepta de 7 ani o solutie intr-un dosar !

 

Cititi aberatiile copilaresti ale acestuia!

Miercuri, 15 februarie 2023, Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, în cadrul Ședinței Senatului, a declarat: „În data de 18 ianuarie 2023 am afirmat că un anumit acuzat a fost achitat. În realitate, informația pe care o aveam era greșită, procesul fiind însă pe rol, fapt pe care pur și simplu nu îl cunoșteam, nefiind la curent cu mersul proceselor civile sau penale. Nu aceasta este activitatea cu care mă ocup la minister. Din păcate, ignorându-se textul ad literam al declarației mele, s-a speculat timp de două săptămâni așa cum s-a speculat și astăzi, într-o veritabilă mini-campanie politică, în sensul că aș fi anunțat, repet, că aș fi anunțat deja un verdict viitor în respectivul caz. Ba chiar așa cum s-a spus și astăzi că sunt în general la curent cu ceea ce se întâmplă în astfel de cazuri.

În realitate și în concret, spusele mele au fost, citez „și ulterior achitat”, sintagma fiind, fără îndoială, pentru un interpret de bună credință, una care se referă la un eveniment trecut, realizat, consumat și nu la unul viitor care urmează să se întâmple. La fel de artificial a fost speculată și precizarea că nu am avut informația din sursă oficială, adică am spus clar din partea vreunui oficial sau instituții de stat. În absența unui proces de intenție, se poate lesne observa faptul că în concret a fost vorba pur și simplu exclusiv de o informare eronată în ceea ce mă privește, pe care o regret departe de orice intenție și cu atât mai puțin acțiuni în afara limitelor competențelor mele legale, a normelor legale și morale.

De altfel, după cum am și declarat ulterior, am luat și iau ca martor întreg sistemul judiciar, pe fiecare magistrat și grefier, în sensul că niciodată, în niciun context, nu am inițiat, sugerat, sau solicitat vreun deznodământ privind o procedură judiciară sau de altă natură. În plus, aș vrea să subliniez întreaga mea activitate de ministru a rezultatelor, acte, măsuri și proiecte devenite ulterior legi, care toate au consolidat statutul de independență a justiției și principiul autoguvernării sale, de la primele proiecte din 2008 până la coduri, legea micii reforme, legile justiției, strategiile de dezvoltare a sistemului judiciar, de combatere a corupției, crimei organizației și așa mai departe. Cele 6 rapoarte pozitive MCV obținute, inclusiv ultimul, toate acestea sunt fapte concrete, fapte și nu vorbe, care au consolidat la modul real, în teren, independența magistraților, ai justiției, in general. Aceste fapte concrete sunt puse în umbră și ignorate, luându-se în considerare, în schimb, trei cuvinte care se refereau oricum la o activitate pe care, repet, o consideram eronat în mintea mea, consumată, nu pe care o anunțam în viitor, așa cum s-a pretins timp de două săptămâni inclusiv astăzi în fața dumneavoastră.

[…] Prin urmare, aș vrea să închei încă o dată mulțumind pentru această oportunitate de a vorbi într-un cadru organizat oficial despre toată această construcție artificială prin care s-a sancționat în mod exagerat o eroare pe care mi-am asumat-o, dar care este o simplă eroare de informare. De aici și până a construi un adevărat proces de intenție bazat pe prezumții, pe afirmații care nu aduc în sprijin niciun fel de probă, pe un portret care mi s-a făcut într-un sens contrar faptelor mele dovedite în cei șase ani de mandat în care am demonstrat, cu măsuri concrete, cu politici, cu proiecte de legi care au venit în Parlament, pe care le-am susținut, pe care le-ați validat, pe care le-a validat și Comisia Europeană, pe care le-a validat sistemul judiciar avizându-le prin CSM și care, în cuprinsul lor, conțin măsuri concrete de garantare a independenței justiției.”

Înregistrarea video este disponibilă aici.

***

Joi, 19 ianuarie 2023, Cătălin Predoiu, Ministrul Justiției, a transmis următorul mesaj: „În data de 18.01.2023, în cadrul emisiunii „Piața Victoriei”, difuzată de postul „Europa FM”, am făcut o afirmație eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public.

În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soțul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat.

Eroarea comisă a fost fără intenție, de bună credință am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale.

Îmi asum confuzia creată involuntar pe care o regret și prezint scuze publicului. Precizez că aparatul ministerului nu are nicio responsabilitate în vehicularea acestei informații eronate, culpa îmi aparține în întregime pentru că nu am verificat informația parvenită din surse neoficiale.

Bineînțeles, doresc să reafirm principiul independenței justiției, pe care l-am respectat în toată activitatea mea.”

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta cititi aici regulamentul: Termeni legali si conditii
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version