Nu cred ca va raspunde Clotilde Armand la acuzatia ANI

Sunt un cetatean din sectorul 1 si sunt scarbit de aceasta primarita!

Nu cred ca va raspunde Clotilde Armand la acuzatia ANI
Nu cred ca va raspunde Clotilde Armand la acuzatia ANI

Am gasit asta

Luni, 7 noiembrie 2022, Agentia Nationala de Integritate a sesizat PICCJ cu acuzatia de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane – fapta pedepsita de art. 301 din Codul penal cu inchisoare de la unu la cinci ani.

 

Mai exact, ANI sustine ca din februarie pana in august 2022, Armand a semnat cinci dispozitii care i-au adus bani nemeritati. Este vorba despre dispozitii prin care edilul USR s-a numit pe sine in calitate de manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie”, finantat din fonduri europene. Aceasta numire i-ar fi adus Clotildei Armand foloase de 18.720 de lei, constand in majorarea indemnizatiei lunare cu pana la 30%.

 

In legatura cu aceeasi fapta, Agentia Nationala de Integritate o acuza pe Clotilde Armand de incompatibilitate si de conflict de interese administrativ.

 

Nu in ultimul rand, ANI mentioneaza ca l-a sesizat pe prefectul Capitalei Toni Grebla cu privire la legalitatea celor cinci dispozitii: cea de numire a Clotildei in functia de manager de proiect, precum si celelalte patru, prin care Armand si-a suplimentat veniturile.

 

 

Iata comunicatul ANI:

 

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat averea nejustificata, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natura administrativa, a sesizat organele de urmarire penala sau a sesizat Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, in cazul a 8 persoane prevazute de Legea nr. 176/2010, dupa cum urmeaza:

 

ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE, Primarul Sectorului 1, Bucuresti

 

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

 

In exercitarea atributiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozitiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie‟ finantat din fonduri europene si care au produs un folos material pentru sine in cuantum de 18.720 Lei, incalcand astfel prevederile art. 70, art. 71 si art. 76 din Legea nr. 161/2003.

 

Cele 5 dispozitii semnate reprezinta numirea in functia de manager de proiect, precum si majorarea indemnizatiei lunare, cu pana la 30%.

 

INCOMPATIBILITATE

 

Incepand cu data de 18 februarie 2022 (data Dispozitiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercita simultan cu functia de primar al Sectorului 1, Bucuresti si functia remunerata de manager de proiect, nerespectand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

 

SESIZARE PARCHET

 

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal intrucat, in exercitarea atributiilor de primar, respectiv in perioada februarie – august 2022, a semnat un numar de 5 dispozitii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

 

SESIZAREA INSTITUTIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCURESTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autoritatilor administratiei publice, respectiv a dispozitiei de numire in functia de manager de proiect si a celor 4 dispozitii prin care au fost suplimentate veniturile, atributii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost retinute aspecte si indicii privind incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, al conflictelor de interese in materie administrativa si a legislatiei in materie penala”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x