Cazul bebelușului mort după botez la Suceava-a murit de pneumonie sau…

PARE CA SE INCEARCA MUSAMALIZAREA CAZULUI SI BISERICA SA NU IE VINOVATA

Cum a murit bebelușul Pe 31 ianuarie 2021, micuțul Iustin, din Suceava, în vârstă de o lună și 16 zile, a fost botezat la Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena din cartierul sucevean Zamca.

Cazul bebelușului mort după botez la Suceava

La scurt timp după ce a fost scufundat în apă, bebelușul, care plângea zgomotos, a tăcut subit.  A intrat în stop respirator la scurt timp după ce a fost scos din cristelniţă. Transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internat pe secția de Terapie Intensivă, copilul a murit în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie.

 

Ce contestă părinții

Acum, expertizele s-au mutat la București, unde legiștii de la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici vor reface raportul.
Ce acuză părinții? Printre altele: Copilul este scufundat cu fața în sus. „Copilul plânge. Putea fi introdus până în zona pieptului, pentru a nu se îneca cu lichid”. O altă persoană ține copilul împreună cu preotul. Tatăl susține că acest lucru este interzis. „E vorba de tatăl preotului, care ține copilul în zona bazinului. Se vede clar pe imagini”. Fișă inițială: asfixie mecanică. În fișa inițială a decesului scrie că starea morbidă inițială este „asfixie mecanică prin aspirare de lichid în căile respiratorii inferioare”. În plus, vă rog să vă uitați pe imagini. Copilul plânge și apoi, brusc, nu o mai face. Imediat după ce e scos din cristelniță. Nu e adevărat că era apatic și că nu plângea înainte.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta cititi aici regulamentul: Termeni legali si conditii
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version