5 ani de închisoare cu executare pentru 35 de litri de motorină cumpărată ”la negru”.

 

Cozmin Gușă: ”Devine clar înțelesul dictonului «Fiat iustitia, pereat mundus!»”

Analistul Cozmin Gușă a prezentat, pe pagina sa de socializare, acest caz, trăgând un semnal de alarmă și notând că – de aproximativ două decenii – scrie despre/analizează ”contribuția decisivă a justiției românești la îngroparea țării”.

Potrivit acestuia, ”marii corupți” au reușit să scape de pedeapsă, iar prejudiciile nu au fost recuperate, putându-se vorbi chiar despre ”mafiile organizate pentru devalizări, mafii ce au în componență procurori, judecători, lucrători în serviciile secrete”.

Un vâlcean dornic de un chilipir, om serios altfel și cu familie, a cumpărat la negru acum mai mulți ani 35 de litri de motorină de la un mecanic de locomotivă. Atunci prețul litrului de motorină la pompă era de 5 RON, omul nostru a cumpărat cu 4 RON, potlogăria a fost investigată, documentată și judecată timp de mai mulți ani, iar în final Curtea de Apel Pitești a dispus condamnarea sa la detenție de 5 ani pentru complicitate la delapidare. Prejudiciul a fost calculat la 175 RON, iar beneficiul condamnatului la 35 RON. (…)

Scriu de vreo 20 de ani despre contribuția decisivă a justiției românești la îngroparea țării, am tot analizat felul în care mereu prin mecanismele absconse au reușit să scape marii corupți, să nu se recupereze prejudiciile, cum corporațiile multinaționale au reușit să-și falimenteze concurenții naționali tot prin proceduri în justiție, nu mai vorbesc despre mafiile organizate pentru devalizări, mafii ce au în componență procurori, judecători, lucrători în serviciile secrete”, a notat analistul Cozmin Gușă în mediul online.

 

Cu cazul prezentat azi devine clar înțelesul dictonului din titlu, «Fiat iustitia, pereat mundus!» (Să se facă dreptate, de-ar fi să piară lumea), pe care trebuie să-l pricepem că justiția o (va) duce bine, iar cetățenii vor pieri individual sau în grupuri, ca amărâtul ce-a căutat un chilipir cu beneficiu ilegal de 35 RON, iar acum e pe cale să stea 5 ani după gratii, dacă nu va muri pe-acolo din cauza bolilor”

Cozmin Gușă

5 ani de închisoare cu executare pentru 35 de litri de motorină
5 ani de închisoare cu executare pentru 35 de litri de motorină
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x