Ma numesc Ionel Brezoi si am o hotarare judecatoreasca care ma obliga sa platesc 3000 de lei pensie de intretinere pt copil

Problema este ca toti banii sunt cheltuiti de fosta sotie pe haine pt ea si nu i ia nimic copilului

Ce as putea sa fac?

Am gasit asta

Asociația Taților din România strange semnături pentru modificarea Codului Civil ref. pensia de întreținere
27.10.2022 | JURIDICE.ro

Asociatia Tatilor din Romania strange semnaturi pentru modificarea Codului Civil.

Asadar, la art. 531 privind modificarea si incetarea pensiei de intretinere, Asociatia propune adaugarea urmatoarelor alineate:

Alin. (3): Parintele rezident este obligat să prezinte anual instanţei competente o dare de seamă despre modul cum a folosit pensia de intretinere constand intr-o suma de bani pentru nevoile minorului. Darea de seamă se va prezenta instanţei competente în termen de 30 de zile de la sfârşitul anului calendaristic. In cazul in care parintele rezident nu prezinta instantei darea de seama in conditiile legale sau nu face dovada folosirii pensiei de intretinere in interesul superior al minorului si fata de nevoile acestuia, instanta competenta va putea modifica pensia de întreţinere sau poate hotărî plata in natura acesteia. In cazurile in care parintele rezident foloseste pensia de intretinere in folosul propriu va putea fi decazut din drepturile parintesti in conditiile legale.

Alin. (4): Dovada darii de seama se poate face prin inscrisuri doveditoare. Prin instanta competenta de la alin. 3 intelegem judecatoria de la domiciliul parintelui rezident.

Expunere de motive: In practica exista foarte multe femei (sau barbati) care fac copii pentru a beneficia o perioada indelungata de plata pensiei de intretinere cuvenita copiilor.

De cele mai multe ori sumele de bani platite de parintele rezident nu sunt folosite pentru nevoile copiilor, ci in interes propriu.

Caz practic: Un parinte nerezident are de plata o suma de bani lunara ca pensie de intretinere. Suma se plateste in contul sau se inmaneaza parintelui rezident.

PARINTELE NEREZIDENT NU ESTE NICIODATA INTREBAT DACA FOLOSESTE ACESTI BANI PENTRU COPII SI ESTE O LACUNA A LEGII!

Asadar, ”a face copii” devine o indeletnicire si chiar o sursa sigura de venit pentru parintele rezident!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x