Contestatie la executare de 9 ani la Judecătoria TÂRGU MUREŞ
Sper sa nu mor pana se termina!
Rusine sa va fie! Vreti salarii mari,stimati magistrati?
De ce?
Ca nu faceti nimic!
Nr. unic (nr. format vechi) : |
30595/300/2014 |
Data inregistrarii |
23.09.2015 |
Data ultimei modificari: |
05.12.2023 |
Sectie: |
civil |
Materie: |
Civil |
Obiect: |
contestaţie la executare + susp.exec.dos. nr. 412 / E / 2014 / BEJ Olteanu – DECLINARE |
Stadiu procesual: |
Fond |
|
|
Părţi
Nume |
Calitate parte |
|
Contestator |
FIRST BANK ROMÂNIA S.A. (FOSTA PIRAEUS BANK ROMANIA SA) |
Intimat |
TRIFAN …. |
Contestator |
FIRST BANK ROMÂNIA S.A. (FOSTA PIRAEUS BANK ROMANIA SA) – SEDIUL ALES LA MUŞAT & ASOCIAŢII SPARL |
Intimat |
TRIFAN …. |
Contestator |
FIRST BANK ROMÂNIA S.A. (FOSTA PIRAEUS BANK ROMANIA SA) – SEDIUL ALES LA S.C.P. TUCA ZBÂRCEA ŞI ASOCIAŢII |
Intimat |
|
Şedinţe
15.12.2023 |
Ora estimata: 12:45
Complet: C.5 – civil
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document: |
|
Contestatie la executare de 9 ani la Judecătoria TÂRGU MUREŞ Sper sa nu mor pana se termina!
Rusine sa va fie! Vreti salarii mari,stimati magistrati?
De ce?
Ca nu faceti nimic! https://justitiareala.ro/2023/12/12/contestatie-la-executare-de-9-ani-la-judecatoria-targu-mures/ #euiesinstrada #nurenuntlacash Marius Vicentiu Coltuc
Contestație la Executare: Ghid Esențial pentru Protejarea Drepturilor Dumneavoastră
Ce este o contestație la executare?
O contestație la executare este o cale de atac extraordinară prin care debitorul poate contesta o executare silită inițiată împotriva sa. Prin această cale, debitorul urmărește anularea totală sau parțială a actelor de executare, precum și a încheierii de ședință prin care s-a dispus executarea silită.
Termen de depunere:
Contestația la executare se poate depune în termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunoștință de încheierea de încuviințare a executării silite sau de la primul act de executare.
Motive de contestație:
Există mai multe motive pentru care se poate depune o contestație la executare, printre care:
Procedura:
Contestația la executare se depune la instanța care a încuviințat executarea silită. Instanța va fixa un termen de judecată, la care vor fi citați atât debitorul, cât și creditorul. La termenul de judecată, instanța va analiza motivele de contestație și va pronunța o încheiere prin care va admite sau va respinge contestația.
Căi de atac:
Împotriva încheierii pronunțate de instanță se poate declara apel în termen de 15 zile de la comunicare.
Recomandări:
Concluzie:
Contestația la executare este o cale de atac importantă prin care debitorul se poate apăra împotriva unei executări silite nelegale sau abuzive. Este important să cunoști termenele de depunere a contestației, motivele de contestație și procedura de soluționare a contestației. Consultarea unui avocat este recomandată pentru a maximiza șansele de succes ale contestației.
avocat COLTUC MARIUS VICENTIU 0745150894
JUSTITIABILUL SI TIMPUL DIN DOSARELE DIN ROMANIA
In acest articol am vrut sa probez si sa testez ce zic oamenii obisnuiti care au procese in Romania- JUSTITIABILII
Am gasit doua cunostiinte!
1.Unul are un prim termen la o contestatie la executare dupa 9 ani si casa luata de peste 7 ani!
DOSAR 1
Nr. unic (nr. format vechi) :
30595/300/2014
https://portal.just.ro/320/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000317824&id_inst=320
2.Al doilea a avut nesansa sa apara intr-un dosar de cerere cu valoare redusa care primeste primul termen in 3 ani de la depunere
DOSAR 2
Nr. unic (nr. format vechi) : 40156/94/2021
Obiect: cerere de valoare redusă termen recomandat 11.01.2023
Stadiu procesual: Apel
05.11.2024
Ora estimata: 9:00
Complet: 11 A
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:
https://portal.just.ro/93/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=9400000000304636&id_inst=93
Cum a inceput totul?
Intre anii 2014(Al doilea dosar prezentat in articol) si 2023 am avut: proteste sau greve mascate ale magistratilor,protocoale si totul a culminat cu hotararea CSM din iulie 2023 privind normarea muncii in instante: Numărul recomandabil de 40 dosare la judecătorii şi 20 dosare în prima instanţă şi 20 dosare în căile de atac pentru tribunale şi curţi de apel în decursul unei luni
Cum s-a ajuns la numărul recomandabil de 40 dosare la judecătorii şi 20 dosare în prima instanţă şi 20 dosare în căile de atac pentru tribunale şi curţi de apel în decursul unei luni? Nu ştim şi nu vom şti niciodată. Foarte bine ar fi putut fi prevăzute alte plafoane, pentru că, „din pix”, totul este posibil.
Si ,apoi,avem intalniri/seminarii ale magistratilor „Din acele bune de la americani”
D-na judecător Ana-Maria Lucia Zaharia, vicepreşedintele Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti, a prezentat un studiu realizat în instanţele americane districtuale prin care s-a încercat determinarea gradului de complexitate al diferitelor cauze şi folosirea datelor obţinute în vederea administrării instanţelor.
Întrucât la nivelul anilor 1970-1980 s-a înregistrat o recrudescenţă a numărului de dosare pe rolul instanţelor, s-a încercat iniţial să se determine numărul acestora pe o anumită perioadă. S-au adunat dosarele nou intrate cu cele precedente, scăzându-se apoi cele soluţionate la sfârşitul perioadei. A rezultat numărul de dosare existente, care determină volumul de activitate în funcţie de care se stabilesc resursele materiale, umane şi financiare necesare funcţionării unei instanţe. Calculul s-a dovedit nerealist, întrucât repartizarea cauzelor nu reflectă adevărata încărcătură pe instanţă sau judecător sau complexitatea pe care acestea o au.
Măsurarea complexităţii cauzelor a fost o altă metodă prin care s-a încercat realizarea statisticilor utilizate în scopuri organizatorice şi bugetare. S-a pornit de la un caz real din anii 1990, procesul O.J. Simpson. S-a constatat că pe durata acestui proces, Tribunalul din Los Angeles a finalizat mai mult de 12000 dosare penale, însă, din punct de vedere statistic, dosarul Simpson a fost considerat o singură cauză, în care s-a pronunţat o singură hotărâre, deşi personalul judiciar şi participanţii au muncit deseori câte 6 zile pe săptămână, timp de 1 an, dar aceasta nu a reflectat adevăratul grad de complexitate al cauzei.
Un grup de judecători şi IT-işti internaţionali a identificat anumiţi factori cuantificabili, a căror aplicare ar conduce la posibilitatea de măsurare a gradului de complexitate al cauzelor. În esenţă, sistemul de determinare a gradului de complexitate depinde de factorul timp. Cu cât o cauză este mai complexă, cu atât durata pentru a o judeca şi soluţiona va fi mai mare. Următoarele elemente extrase din datele oferite de sistemul de manageriere a dosarelor ar putea fi folosite ca instrumente de măsurare în cauzele penale:
Numărul şi gravitate faptelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată. Infracţiunile au fost împărţite în grave sau mai puţin grave. Sistemul de manageriere al dosarelor conţine o listă cu tipul de infracţiune incriminat şi gradul de gravitate. De asemenea, sistemul înregistrează şi numărul de infracţiuni ce fac obiectul dosarului. Înmulţind fiecare infracţiune cu un coeficient ce reprezintă gradul de dificultate şi apoi însumând rezultatul, gradul de complexitate al speţei este reflectata mai bine de volumul de muncă necesar pentru soluţionarea cauzei.
Numărul de fapte ce fac obiectul unui rechizitoriu sau care au fost conexate în cadrul aceluiaşi dosar. Stabilirea unui rezultat total va asigura o imagine mai fidelă a gradului de complexitate.
Numărul de inculpaţi. Numărul de inculpaţi prezenţi în cauză va creşte gradul de complexitate al acesteia şi va influenţa şi numărul avocaţilor, care constituie de asemenea, un criteriu.
Antecedentele penale. În situaţia recidiviştilor, apărarea va fi mai riguroasă şi îndelungată în comparaţie cu cei aflaţi la prima abatere.
REALITATEA CARE ESTE?
Termene de 2,3,4 sau 5 ani pentru dosarele care inainte de gaselnita aceasta se solutionau in maxim 1 an
Cei care au de suferit cel mai mult sunt cei implicați în procese judiciare. O femeie se judecă de aproape 2 ani ca să obțină tutela unei persoane cu handicap. Fără acest document femeia nu poate să acceseze programele medicale de care bolnavul are nevoie.
Femeie: „Stau și aștept și 6 luni pentru o tutelă și e foarte foarte greu. Pot să-l găsesc mort când ajung acasă. Se-ncalcă dreptul la o justiție echitabilă.”
La Constanța și Tulcea situația este mult mai gravă. Tribunalul are doar 49 de magistrați, iar la judecătorie sunt 56. În Tulcea, 13 judecători soluționează mii de dosare.
DAR ,CAMPIONUL ABSOLUT LA TERMENE ESTE TRIBUNALUL ILFOV UNDE MEDIA ESTE DE MINIM 2 ANI
Sa vedem ce scrie pe portal la acest tribunal:
• INSTANTA IN CIFRE
In 2022 pauza,in 2023 pauza.Nu sunt trecute dosarele! Sa intelegem ca in 3 ani de zile magistratii de la acesta instanta nu au solutionat niciun dosar? Si au incasat salariul degeaba?
https://portal.just.ro/93/SitePages/instanta.aspx?id_inst=93
La capitolul povesti apare: Judetul Ilfov, situat in câmpia Munteniei, a luat numele râului Ilfov care il strabate. „Elhov” însemna, in limba slavă „ariniş”, loc acoperit cu „arini” sugerând vegetaţia bogată ce creştea pe malurile apelor din aceasta zona de deal si de campie. Prima atestare documentara a judetului Ilfov apare in „hrisovul lui Basarab cel Tânăr Voievod”, de la Gherghita datat 1482, martie 23, prin care domnitorul daruieste manastirii Snagov cateva sate si unele privilegii. In contextul acestui hrisov apare si mentiunea judetului „Elhov”, a carui denumire era ,desigur , mai veche decat anul 1482, cand a fost scris documentu
https://portal.just.ro/93/SitePages/prezentare.aspx?id_inst=93
Ne mai spun si Bine de ştiut:
ANUNȚ
În contextul măsurilor necesare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus- COVID-19, se recomandă evitarea prezenței părților și publicului larg la Tribunalul Ilfov și la judecătoriile arondate, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară.
Informațiile referitoare la dosarele aflate pe rol pot fi solicitate telefonic sau prin mijloace electronice (fax, e-mail), precum și prin accesarea aplicației Info Dosar
Se recomandă transmiterea documentelor și cererilor prin poștă sau fax ori în format electronic, prin e-mail, părțile având posibilitatea solicitării judecării cauzelor în lipsă sau amânarea acestora pentru motive medicale, dacă este cazul.
Persoanele care se află în carantină/izolare la domiciliu vor înștiința în scris completul de judecată printr-o cerere înaintată la dosar prin mijloace electronice.
Pe toată durata prezenței în instanță, publicul este rugat să respecte măsurile de igienă și protecție recomandate de Ministerul Sănătății, acestea fiind afișate la loc vizibil la sediul Tribunalului Ilfov.
Va mulțumim pentru înțelegere.
https://portal.just.ro/93/SitePages/bine.aspx?id_inst=93
Nu veti regasi nimic despre amaratul care plateste salariile prin taxe si impozite!
Este nevoie de o normare a muncii in instante, din cauza volumului mare de dosare pe care il au in solutionare judecatorii, dar trebuie avut mare grija ca aceasta masura sa nu afecteze interesele justitiabililor. La nici 6 luni dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a facut primul pas catre normarea muncii, in sensul ca fiecare complet din instante ar trebui sa aiba de solutionat 40 de dosare pe luna da nastere unor nemultumiri din ce in ce mai mari in randul justitiabililor si avocatilor.
In instante apar cazuri incredibile, in care oamenii trebuie sa astepte un an ca sa se judece, sau chiar si pana in 2028. Ce zice un om obisnuit:” Dar salariile magistratilor se vor acorda TOT in 30 octombrie 2028 ??? pai, cine naiba e de vina ca se acumuleaza dosarele cu zecile de ani, pentru ca judecatorii REFUZA sa judece, REFUZA sa se pronunte, sau se pronunta aiurea? aahhh, si daca ar judeca corect, probabil nici cai de atac nu ar fi nevoie a se exercita..ca doar justitiabilii nu-s nebuni sa isi piarda timpul si banii prin procese…si privind cauzele de contencios administrativ ia sa fi pus amenzi, de sa stea matza in coada, autoritatilor care incalca legile si drepturile cetatenilor, la TOATE, fara discriminare, sa vezi atunci cum se respecta legea si dispareau toate plangerile din instante…pai, nu Alina Gorghiu ne trimitea cu
violul la mediator
ca sa degreveze instantele ??? de peste 15 ani se tot
degreveaza
instantele..”
Situatia este scapata de sub control si nu vad o rezolvare a acesteia in viitorul apropiat.Apararile magistratilor ca sunt putini si au mult de lucru nu sunt pertinente!
Se bat cap in cap cu statistica! Chiar daca in rapoartele instantelor veti gasi peste 90% dosare de incuviintari de executare sau altele care nu necesita un proces real!
Coltuc Marius Vicentiu, JUSTITIABILUL