Cine are dreptate: Horodniceanu sau politistul?

Din cauza sau datorita

 

Sunt un om normal,dar mi se pare inacceptabil ce s-a intamplat!

Cine are dreptate: Horodniceanu sau politistul?
Cine are dreptate: Horodniceanu sau politistul?

Am citit

 

Ce riscă Daniel Horodniceanu după ce a încercat să intimideze polițiștii care l-au oprit în trafic

Daniel Horodniceanu riscă să rămână fără funcția de conducere din CSM și chiar să piardă mandatul de membru al Consiliului dacă raportul Inspecției Judiciare va arăta că a comis o abatere disciplinară.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a demarat verificări privind o eventuală abatere disciplinară, după ce Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al CSM, a fost înregistrat în timp ce încerca să intimideze doi agenți de poliție care l-au oprit în trafic.

Inspectorul care face verificările va stabili dacă Daniel Horodniceanu a comis o abatere disciplinară, iar ulterior, pe baza unui raport, Secția pentru Procurori în materie disciplinară a CSM va decide sancțiunea, dacă este cazul. Pedepsele pentru abateri disciplinare variază de la avertisment, diminuarea salariului pe o anumită perioadă, retrogradarea din gradul profesional deținut până la excluderea din magistratură. Decizia finală aparține însă instanței de contencios, în acest caz fiind vorba despre Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Cum se apără magistratul

Daniel Horodniceau a fost oprit de poliţişti după ce ar fi făcut o depăşire fără a da semnal. În momentul în care i s-a solicitat să se legitimeze, acesta le-a oferit legitimaţia de procuror şi s-a arătat intrigat că nu este recunoscut, menţionând că va discuta cu şeful Inspectoratului de Poliţie, potrivit unei înregistrări video publicată de jurnalist.ro.

Nu văd cum aţi putea să aveţi tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată. (…) Eu sunt în măsură să fac orice, din cauza mea aveti un 15% la salariu, în favoarea dvs, eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016 şi dvs aţi luat 15%“, a continuat magistratul, nemulţumit de atitudinea poliţiştilor şi exprimându-şi aprecierea pentru oamenii legii care „sunt respectuoşi, ştiu să vorbească cu oamenii şi, mai ales, cu procurorii“.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x