Pensia specială medie, de cinci ori mai mare decât pensia obișnuită din România. La cine ajung anual 12 miliarde de lei.  Sa ne intelegem de la inceput: Orice pensie care nu are la baza ce a contribuit este SPECIALA

Restul sunt minciuni!

pensiile magistratilor mai speciale decat militarii
pensiile magistratilor mai speciale decat militarii

România are aproape 207.000 de pensionari speciali care primesc în medie, lună de lună, o pensie de 8.800 de lei, de cinci ori mai mult decât pensionarii „comuni”, care au ieșit la pensie fără vreo lege specială, arată datele Ministerului Muncii
Pensionarii de rând primeau o pensie medie de 1.775 de lei, conform datelor din 2022, majorată între timp la 2.003 lei în acest an, potrivit informațiilor Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) pe luna februarie. România trebuie să realizeze reforma pensiilor speciale, astfel încât acestea să fie aduse sub principiul contributivității, conform angajamentelor asumate de țara noastră prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cazul în care această reformă nu are loc, România riscă pierderea banilor europeni, în valoare totală de 30 de miliarde de euro.  Termenul privind terminarea reformei pensiilor este luna martie 2023.  În timp ce oficialii Comisiei Europene insistă cu privire la reformarea tuturor pensiilor care nu se bazează pe contributivitate, autoritățile argumentează că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu. Banca Mondială, care consiliază autoritățile române în proces, a făcut recent mai multe recomandări pentru realizarea reformei pensiilor.
În total, cheltuielile cu pensiile militare au ajuns la 10,17 miliarde de lei în 2022, cu două miliarde de lei mai mult față de cele 8 miliarde cheltuite în 2019. Categorii speciale Pe lângă acestea, România mai plătește alte 9.837 de pensii speciale unor categorii de foști angajați, conform informațiilor Ministerului Munciii: diplomați și personal consular – 769 de persoane; personal din Parlament – 733 de persoane; personal aeronautic – 1.392 de persoane; procurori și judecători – 4.695 de persoane; personal auxiliar din justiție – 1.682 de persoane; Curtea de Conturi – 566 de persoane.

Datele Comisiei Naționale de Pensii Publice arată și cât a fost pensia medie pentru categoriile respective: diplomați – 5.796 de lei pe lună; personal din Parlament – 5.057 de lei; personal aeronautic – 11.479 de lei; procurori și judecători – 21.477 de lei; personal auxiliar din justiție – 5.108 lei; Curtea de Conturi – 8.502 lei. Astfel, pentru aceste categorii de pensionari speciali se plătesc anual aproape 1,8 miliarde de lei. O zecime din bugetul de pensii În total, cheltuielile anuale cu pensiile speciale au ajuns la 12 miliarde de lei, o zecime din totalul celor 111,7 miliarde de lei din bugetul total de pensii alocat în acest an de către Guvern.

Magistratii sunt de 5 ori mai tari decat orice pensionar special

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x