Bai,nesimtitilor!

Opriti-va!

De citit

 De ce nu ne facem asigurări direct în Bulgaria
De ce nu ne facem asigurări direct în Bulgaria

Desigur, asta nu este varianta pe care vă sfătuiesc să o alegeți. Aveți și opțiunea – DORMI LINIȘTIT! ASF lucrează pentru tine. Ei chiar dorm liniștiți. Unii procurorii lucrează pentru ei și pentru pensiilor lor speciale.”, a scris Radu Soviani miercuri pe Facebook.

la momentul falimentului, ce a dus la explozia costurilor cu polițele obligatorii de răspundere auto în România.

”Complicitatea ASF la mușamalizarea indicatorilor”

Mai mult decât atât, ASF ar fi recidivat și cu mușamalizarea problemelor de solvabilitate ale Euroins, companie de asigurări cu capital bulgăresc și actualul lider al pieței, situație care a contribuit de asemenea la creșterea tarifelor RCA.

”Complicitatea conducerii Autorității de Supraveghere Financiară la mușamalizarea indicatorilor de solvabilitate Euroins, cel mai târziu de la 31 martie 2021 (…). În esență, o autoritate a statului mușamalizează situații critice din piața asigurărilor, induce în eroare pe toată lumea, conducerea încasează salarii și bonusuri de zeci și sute de mii de Euro, iar asigurările au ajuns la prețuri duble și triple.”, scria Radu Soviani pe Facebook în februarie 2023.

”Pe baza raportărilor celorlalte companii de asigurări la 31 Martie 2021, ASF a știut că Euroins nu raportează dosarele din instanță de regres, ceea ce necesita un plus de capital de solvabilitate. Ce a făcut ASF?

A lăsat ca mușamalizarea solvabilității să continue și a creat condițiile devalizării fondului de garantare al Asiguraților (FGA), în urma inacțiunilor și complicității ASF la frauda de la City Insurance.”, acuza de curând Radu Soviani.

Cunoscutul analist economic Radu Soviani acuză ASF că poartă o vină directă pentru aceste scumpiri, prin complicitatea la falimentul City Insurance și la problemele de solvabilitate ale Euroins.

În prezent, românii plătesc costuri pentru polițele RCA de trei sau chiar patru ori mai mari decât bulgarii, acuză Radu Soviani.

”Prețuri cvadruple față de Bulgaria”

”Prețul asigurărilor RCA s-a dublat sau chiar triplat în ultimul an și jumatate. ASF creează azi premisele unei noi scumpiri, cu încă o treime. S-a ajuns la situația în care dacă îți iei o mașină nouă, cu motor extrem de mic, de 1200 cmc, să ajungi să plătești RCA și 1700 de lei.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x