Blestemul lui Udrea dupa moartea lui Rudel Obreja: „Toti cei care au fost partasi la acest abuz abject al justitiei ‘statului paralel’ trebuie sa il aiba pe constiinta. A fost un om demn, cu onoare, un om cinstit”

Elena Udrea, aflata in puscarie, i-a blestemat duminica seara pe cei care ar fi vinovati de moartea lui Rudel Obreja. „Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept in dosarul ‘Gala Bute’, doar pentru ca a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat sa faca jocurile procurorului lui Kovesi si nu a cedat presiunilor si santajului acestuia”, sustine Udrea.

„A murit Rudel Obreja! Fara indoiala ca boala lui s-a declansat din cauza hartuirii, timp de 8 ani, in dosarul ‘Gala Bute’.

A fost arestat de trei ori in acest timp ca si mine, ultima data pe 7 aprilie anul trecut. Reincarcerarea a fost un soc pentru el. Nu se astepta ca decizia CCR sa nu fie respectata.

A intrat in puscarie sanatos, insa epuizat sufleteste de atata nedreptate. Suferinta pentru copiii mici si sotia care-l asteptau acasa, asa cum povesteste cel cu care a fost inchis de fiecare data, a pricinuit declansarea acestei boli crunte.

Dupa o luna a inceput sa se simta rau, insa doctorul de la Jilava nu l-a luat in serios si inca doua luni a fost tinut in penitenciar cu diagnostice si tratamente gresite.

Dupa patru luni, in sfarsit au acceptat sa il trimita la spitalul Fundeni, unde i s-a descoperit un cancer la pancreas. Din pacate era prea tarziu, boala fiind in faza terminala.

Datorita presiunii mediatice, a fost eliberat, fara a i se permite, initial, sa paraseasca tara pentru a putea primi tratamentul adecvat.

Daca pe 7 aprilie decizia CCR ar fi fost respectata, Rudel Obreja ar fi fost in libertate. Chiar daca boala s-ar fi declansat, cred cu tarie ca ar fi avut sansa sa o descopere la timp si sa inceapa imediat tratamentul oncologic.

Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept in dosarul ‘Gala Bute’, doar pentru ca a fost un om demn, cu onoare, un om cinstit care nu a acceptat sa faca jocurile procurorului lui Kovesi si nu a cedat presiunilor si santajului acestuia. Se incerca, prin orice mijloace, sa se obtina delatiuni la adresa mea. Desi a denuntat toate acestea public si in fata judecatorilor inca din anul 2015, nimic nu a contat.

Blestemul lui Udrea dupa moartea lui Rudel Obreja
Blestemul lui Udrea dupa moartea lui Rudel Obreja

Rudel Obreja nu a avut nicio vina. A iubit sportul, a iubit boxul, a fost un patriot. Si-a dorit sa il aduca pe Bute sa boxeze in Romania, in fata concetatenilor lui, fiind in asentimentul milioanelor de romani care voiau atunci sa il vada boxand si aparandu-si sansele in fata, si cu sprijinul lor. Din pacate, pentru aceasta dorinta si pentru patriotismul lui, a platit cu libertatea si acum chiar cu viata.

Toti cei care au fost partasi la acest abuz abject al justitiei ‘statului paralel’ in dosarul ‘Gala Bute’ trebuie sa il aiba pe constiinta. A murit un OM, un TATA, un SOT. Au ramas trei copii orfani! Dumnezeu sa te odihneasca in pace, Rudel Obreja!”, a scris Udrea pe Facebook, duminica seara.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, condamnat in dosarul „Gala Bute”, a murit duminica, la varsta de 57 de ani.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astazi din viata, la varsta de 57 de ani. Anuntul a fost facut de familia sa”, a comunicat CS Dinamo.

„Cu adanca durere in suflet, anuntam trecerea in nefiinta a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a scris pe Facebook si viceresedintele Ligii Profesioniste de Box din Romania, Plosca Viorel.

Obreja era bolnav de cancer si fusese eliberat din inchisoare in urma cu cateva luni pentru a se putea trata.

Nascut pe 6 august 1965, la Galati, Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 si cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu castigator al Centurii de Aur si al titlului national.

Obreja a fost condamnat in 2018 la 5 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x