Ca simplu cetatean al Romaniei ma ingrozesc!

Caracteristile tehnice ale documentului în care s-a redactat motivarea sentinței de luni în dosarul Gabriel Oprea – Bogdan Gigină a Tribunalului București relevă faptul că documentul are ca autor pe Damian Dolache, judecător la altă instanță, el fiind ultima persoană care a salvat lucrarea.

Asta înseamnă că motivarea a fost redactată pe calculatorul lui Damian Dolache care este judecător la Curtea de Apel București, nu la Tribunalul București, instanța care l-a achitat pe fostul ministru de Interne.

În motivarea prezentată de Aktual24.ro se arată, în secțiunea „Properties” a documentului, că a fost modificat ultima dată luni, la 17. 10, autorul lui fiind Damian Dolache.

În motivarea scrisă, prezentată ulteror, președinte de complet apare ca fiind judecătorul Sorin Vasile Ivanciuc de la Tribunalul București.

Cand securistii judecatori nu au limite - cazul Damian Dolache
Cand securistii judecatori nu au limite – cazul Damian Dolache

Tot Damian Dolache a fost magistratul care în 2017 a decis încetarea procesului în cazul fostului primar al Sectorulu 2, Neculai Onțanu, după ce a constatat că faptele s-au prescris.

În aprilie 2021, instanța supremă constata că faptele nu s-au prescris – așa cum calculase Dolache – și îl condamna pe fostul primar Neculai Onțanu la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită. Alte condamnări în același dosar: Toma Şutru (fost secretar al Consiliului local al Sectorului 2) – 3 ani cu suspendare pentru luare de mită şi spălare de bani; avocata Loredana Radu – 3 ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani; Aurel Radu – 3 ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Damian Dolache și-a motivat decizia după 470 de zile de la sentința pronunțată.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x