Comisia Europeană: OMV Petrom nu vor plăti taxa de solidaritate

RUSINE SA VA FIE!

Au avut cel mai mare profit din istorie in Romania!

Tara asta e vanduta demult! SI UE este cea mai toxica!

Ma numesc Robert si mi-e scarba ca sunt Roman!

 

Comisia Europeană: OMV Petrom nu vor plăti taxa de solidaritate
Comisia Europeană: OMV Petrom nu vor plăti taxa de solidaritate

Ce prevede OUG-ul adoptat în România

Prevederea din Regulamentul European: Art. 2, pct. 17 „societăți din Uniune și sedii permanente care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor” înseamnă societăți din Uniune sau sedii permanente care generează cel puțin 75 % din cifra lor de afaceri din activități economice în domeniul extracției, mineritului, rafinării țițeiului sau fabricării produselor de cocserie, astfel cum se menționează în Regulamentul (CE) nr. 1893/2006 al Parlamentului European și al Consiliului.

Potrivit informațiilor disponibile din surse media, în aprilie 2021, Comisia Europeană a decis că OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidaritate impusă de România în anul 2013. Comisia a ajuns la concluzia că această taxă reprezintă o încălcare a normelor UE privind ajutoarele de stat și a solicitat României să recupereze sumele plătite de companiile afectate.

Prevederea din OUG 186/2022: Articolul 1(1) Sunt contribuabili obligați la plata contribuției de solidaritate plătitorii de impozit pe profit (…) care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriilor, care fac obiectul Regulamentului (CE) nr. 1.893/2006 al Parlamentului European (…) privind domenii statistice specifice, cu codurile CAEN: 0610 – „Extracția țițeiului“, 0620 – „Extracția gazelor naturale“, 0510 – „Extracția huilei“, 1910 – „Fabricarea produselor de cocserie“ și 1920 – „Fabricarea produselor obținute prin rafinarea petrolului“ și care au ponderea acestor activități în cifra de afaceri de peste 75% inclusiv.

CONSULTAȚI AICI RĂSPUNSUL COMISIEI EUROPENE

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x