JUDECATORUL 69 Mihai Radu Roman suspendat

Ma numesc G.P. si am avut un dosar la acesta

Doamne!

Cum naiba pot exista astfel de specimene!

minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (dosar 23/J/2022):

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Roman Mihai Radu-judecator in cadrul Judecatoriei Buftea. In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica paratului Roman Mihai Radu-judecator in cadrul Judecatoriei Buftea, sanctiunea disciplinara constand in „suspendarea din functie pentru o perioada de 3 luni” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pusa la dispozitia partilor prin intermediul Grefei, astazi 1.02.2023”.

Roman asteapta pronuntarea intr-un alt dosar disciplinar

Problemele nu s-au incheiat insa aici pentru judecatorul Mihai Radu Roman de la Judecatoria Buftea. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara urmeaza sa se pronunte, in 15 februarie 2023, intr-un alt dosar care il vizeaza pe acesta. Este vorba despre un dosar in care Roman a fost trimis in judecata disciplinara pentru presupusa comitere a abaterii constand “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 99 lit. c din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Celebrele postari despre pozitia sexuala 69

JUDECATORUL 69 Mihai Radu Roman suspendat
JUDECATORUL 69 Mihai Radu Roman suspendat

Noua sanctiune aplicata de CSM judecatorului Mihai Radu Roman vine dupa ce, in 13 decembrie 2021, acesta a fost retrogradat profesional din grad de tribunal in grad de judecatorie si mutat de la Tribunalul Ilfov la Judecatoria Buftea pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”. Decizia a fost luata in majoritate, existand opinii separate in sensul excluderii din magistratura si in sensul reducerii indemnizatiei (click aici pentru a citi).

Sanctiunea a fost dispusa din cauza postarilor facute de judecatorul Roman pe pagina sa de Facebook, in care pe langa referirile la pozitia sexuala 69 apareau si comentarii cu tenta sexuala (click aici pentru a citi postarile judecatorului Mihai Radu Roman).

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x