Victor Piturca a fost chemat la DNA chiar in timp ce fiul sau era incatusat

RUSINE ! RUSINE!

Victor Piturca a fost chemat la DNA chiar in timp ce fiul sau era incatusat
Victor Piturca a fost chemat la DNA chiar in timp ce fiul sau era incatusat

“In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 108/VIII/3 din 30 ianuarie 2023, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 31 ianuarie 2023, a unui inculpat, om de afaceri, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de cumparare de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta urmatoarea stare de fapt:

Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, in perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, omul de afaceri ar fi acceptat, in mod direct, conditiile impuse de inculpatul Tutu Gabriel (descrise in comunicatul anterior) in schimbul carora acesta din urma ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor functionari din cadrul M.Ap.N. si ca ii va determina pe acestia sa incredinteze direct si fara proceduri publice contracte de furnizare produse de protectie impotriva coronavirusului asocierii din care facea parte si societatea administrata de inculpat.

De asemenea, inculpatul Tutu Gabriel ar mai fi promis ca ii va determina pe aceeasi functionari sa efectueze receptia produselor respective, chiar daca acestea erau neconforme si sa achite la timp facturile emise in acest sens.
Asa cum am precizat si anterior, in contextul mentionat mai sus, inculpatul tutu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, reprezentand pretul traficului de influenta.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Dosarul cauzei privind pe inculpatul fata de care a fost dispusa masura preventiva a retinerii si pe inculpatul Tutu Gabriel va fi inaintat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x