PESTE 98% DINTRE ROMANI SUNT NEMULTUMITI DE justitie

Ce zic oamenii despre justitia din Romania
Ce zic oamenii despre justitia din Romania

Daca Parchetul General vrea sa il urmareasca penal pe presedintele Rusiei Vladimir Putin pentru crimele de razboi din Ucraina, de ce nu s-ar trezi si gigantul american Google suspect intr-un dosar penal din Romania – mai exact, al Directiei Nationale Anticoruptie?

 

 

 

 

Comentariul de mai sus ii apartine fostei judecatoare Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj, care marti, 24 ianuarie 2023, si-a exprimat stupefactia in legatura cu plangerea penala depusa la DNA de catre judecatorul Ciprian Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti impotriva Lumea Justitiei, in care acesta a sustinut ca mai multi jurnalisti de la Luju ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Google SUA, Google Irlanda si Google Bucuresti, din care ar mai face parte si  judecatoarea Viorica Costiniu (presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania) dar si o serie de avocati pe care nu ii cunoastem. Ghita sustine ca acest asa-zis grup infractional organizat ar fi comis fapte de abuz in serviciu (chiar daca nicio persoana din plangere nu are calitatea de functionar public), fals si favorizarea faptuitorului, pentru ca jurnalistii Luju au publicat doua articole, care se regaseau pe motorul de cautare google, prin introducerea numelui judecatorului Ghita. (click aici pentru a citi).

 

In acest context, Adina Lupea se intreaba cum va lua la intrebari DNA firmele din grupul Google indicate in plangerea penala si mai ales cum le va cere parchetul anticoruptie acelor companii sa explice modul de constituire a pretinsului grup infractional organizat.

 

 

Redam postarea de pe Facebook a Adinei Lupea:

 

 

Asta ca sa ingropam festa memoriei… Din ciclul ‘Cum a devenit Google inculpat’. Nu e niciun bai, si Putin are dosar la PG!

 

Acuma sigur ca ramane problema audierilor suspectilor. Cum ar fi Google SUA, Google Irlanda si Google Romania.

 

Sa explice dansii cum au constituit ei grupul infractional!

 

Am mai vazut in viata mea demult un procuror care facea acte de urmarire pe teritoriul Ungariei, dar Google in grup infractional nu mi-ar fi conceput mintea!

 

Pe principiul ‘Doamne, apara-mi mintile, ca ma pronunt pe o ancheta in curs!’

 

News for you: sunt in pensie. Ma pot pronunta si pe starea vremii!”

Ma numesc Irina M si sunt tot nemultumita de justitie!

Justiția reală se referă la modul în care sistemul judiciar funcționează în practică, în comparație cu teoria sau idealul sistemului judiciar. În justiția reală, există o serie de factori care pot afecta modul în care dreptatea este servită, inclusiv resursele limitate, corupția și influența politică.

Unul dintre cele mai importante probleme ale justiției reale este accesul limitat la justiție. Aceasta poate fi cauzată de resursele limitate ale sistemului judiciar, cum ar fi personalul insuficient sau infrastructura defectuoasă. Aceasta poate duce la o lungă așteptare pentru a ajunge în fața unui judecător sau pentru a obține o hotărâre judecătorească. Persoanele cu venituri mai mici sau din medii socio-economice mai defavorizate pot avea mai multe probleme în accesarea justiției, deoarece nu au acces la serviciile unui avocat sau nu pot plăti taxele necesare pentru a deschide o acțiune în instanță.

Corupția este, de asemenea, o problemă majoră în justiția reală. Aceasta poate implica magistrați sau alți funcționari judiciari care acceptă mită sau care sunt influențați de alți factori în luarea deciziilor lor. Corupția poate duce la decizii injuste sau nedrepte, precum și la încălcarea drepturilor cetățenilor.

Influența politică poate, de asemenea, avea un impact negativ asupra justiției reale. Guvernul sau alte grupuri puternice pot exercita presiune asupra sistemului judiciar pentru a obține rezultatele dorite, fără a se ține cont de dreptate sau legalitate.

Deși există probleme în justiția reală, există și eforturi pentru a îmbunătăți sistemul judiciar și a asigura accesul egal la justiție. Acestea pot include reformarea legilor și a procedurilor judiciare, precum și luptarea împotriva corupției

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x