Dosarul fraudă electorală sector 1 Clotilde Armand vs fraudă Gigi Becali

ADEVARATA REALITATE 

Mi-e scarba ca sunt roman!

 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că a primit, din partea procurorilor, documentele care arată clasarea plângerii PSD referitoare la frauda electorală la alegerile locale din Sectorul 1. Clotilde Armand arată faptul că ea ar fi fost cea dezavantajată, indicând faptul că PSD ar fi comis frauda electorală. „Nenorocirile se țin lanț de PSD: Procurorii au început clasarea plângerii PSD (a câta oare?!) prin care m-au acuzat că eu aș fi furat voturi. S-a clasat ancheta în cazul Secției de votare nr. 117, iar concluzia este că nu fost nicio fraudă electorală, iar eu am fost cea dezavantajată. „Observăm totodată că PSD-ul nu a fost dezavantajat la nicio categorie de vot, ci dimpotrivă, la primar de sector a fost dezavantajat […] contracandidatul Armand Clotilde-Marie-Brigitte (USR). De asemenea, nici USR-PLUS (unul dintre principalii competitori) nu a fost avantajat la nicio categorie de vot. Avem, de asemenea, în vedere că reprezentantul PSD în biroul electoral al secției de votare nu a semnalat, la momentul respectiv, că ar fi existat vreo neregulă în procesul de numărare sau vreo inadvertență între rezultatele numărătorii și datele cuprinse în procesele-verbale întocmite (pe care, de altfel, le-a și semnat).” Iată, oameni buni. Au țipat doi ani că alegerile de la Sectorul 1 ar fi fost furate, au făcut circ mediatic la televizor, completurile de analiști de la România TV și Antena 3, alimentate cu bani de la PSD, dădeau deja verdictele, dar iată că a venit ziua în care adevărul iese la suprafață.”, scrie Clotilde Armand.

 

Gigi Becali este acuzat de fraudă la vot și riscă până la trei ani de închisoare. El s-a prezentat în 2018 la urne la „Referendumul pentru familie“, deși nu avea dreptul să voteze. Procesul va fi la Judecătoria Buftea. Magistrații urmează să stabilească care va fi primul termen în acest dosar.

Dosarul fraudă electorală sector 1 Clotilde Armand vs fraudă Gigi Becali
Dosarul fraudă electorală sector 1 Clotilde Armand vs fraudă Gigi Becali

Miliardarul din Pipera fusese anterior condamnat în mai multe dosare penale și printre drepturile interzise pentru o anumită perioadă de timp de către judecători se număra și cel la vot.

Riscă să ajungă la închisoare

Potrivit articolului 387 din Codul Penal, frauda la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept, de două sau mai multe opri sau introduce în urmă mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător. Tot potrivit Codului Penal pedeapsa pentru această faptă este de la șase luni la trei ani de închisoare sau amendă.

În octombrie 2018 românii au fost chemați la urne pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu modificarea definiției familiei în Constituție. Formularea „căsătoria liber consimțită între soți“ ar fi urmat să fie schimbată cu „căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie”. Referendumul nu a fost însă validat din cauza prezenței mult prea mici la urne, potrivit gsp.ro.

 

UNDE ESTE DREPTATEA?

Dosarul fraudă electorală sector 1 Clotilde Armand vs fraudă Gigi Becali

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x