Tragedia judecătorului de la Pitești impune controale psihologice la magistrați

Este tarziu la 2 ani

Anual trebuie controale

controale psihologice la magistrați
controale psihologice la magistrați

Solicitarea făcută de un fost judecător

“Am urmărit oarecum de aproape cazul judecătorului, fostul nostru coleg de la Pitești care și-a injectat în venă benzină. Și a murit. Pe moment, stai stupefiat și te gandești ce naiba e cu stirea asta? Apoi, a doua întrebare a mea a fost cum să nimerești singur vena și să reușești să introduci în ea ceva…de gen droguri, benzină… Înseamna că ai mai folosit seringa în acest scop și nu mereu pentru benzină. Întrebarea trei vine din subconștient. De ce? De ce trebuie curmată astfel o viață și o carieră, de ce nimeni din cei din jur, inclusiv soția, tot magistrat, nu a realizat că el era la limita suportabilului.

Omul a încercat prin multe căi să atragă atenția. Inclusiv înscriindu-se la master chef. A primit în schimb acțiuni disciplinare, în loc ca cineva din CSM să își ridice un semn de întrebare, oare îl putem salva? Există încă eliberarea/suspendarea din funcție pentru  când magistratul suferă de o boală psihică, care îl împiedică să-şi exercite funcţia în mod corespunzător. Articolul 62, aliniat b. Dar nu, noi nu recunoaștem asa ceva. Nu recunoaștem că pe drumul imposibil de greu al meseriei de magistrat este foarte posibil ca pe acest drum să uitam de faptul că suntem oameni.

Ca putem claca, că putem ceda, pentru că nimeni nu s-a născut supraom. Ca ni se  poate întuneca și nouă mintea. Că se poate să nu mai putem. Și în loc să declari aceste chestiuni ca boală profesională, să oferi celui bolnav o pensie de boală, îi faci acțiuni disciplinare care să îl excludă definitiv. Nu veți găsi mulți magistrați să recunoască că de multe ori au fost în pragul unei cedari psihice. Și mai puțini veți regăsi printre cei care au conștientizat și au apelat la un psiholog/psihiatru pentru că, nu e așa, asta îl face incompatibil cu funcția? Mersul la psiholog/psihiatru e o rușine, nu cadrează, nu există, ei sunt supraoameni.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x