Am sunat la Isu pt cutremur

Ma numesc Ion H. si sunt din Bucuresti.Toti m-au luat la misto si imi ziceau ca „nu am murit?” RUSINE SA VA FIE! PLATESC IMPOZITE DE PESTE 20 DE ANI SI ASA SUNT TRATAT? O TARA ESUATA

 

Am citit asta

Un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter a fost înregistrat în România, joi dimineață, la 06:50, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică a Pământului. Seismul nu a produs pagube, nu au fost înregistrate apeluri la 112 și nu au existat victime, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Seismul a fost revizuit de trei ori și a fost resimțit puternic în București, dar și în alte orașe din țară, mai ales la etajele superioare ale blocurilor. Unii martori susțin că a fost resimțit inclusiv în Republica Moldova. IGSU a explicat de ce nu a trimis mesaj RO-Alert, populația primind însă alertă de la Android cu aproximativ 10 secunde înainte de seism. Mai mulți utilizatori susțin că nu au primit alerta sistemului de operare.

Ora 12:00 Directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), dr.ing. Constantin Ionescu, a explicat, joi, pentru G4Media.ro, cum pot fi alertați cetățenii cu până la 25 de secunde înainte ca un seism să fie resimțit și să producă pagube. Vezi cum pe G4Media. 

Ora 10:30 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului de Interne a funcționat până de curând într-o clădire cu risc seismic, care a intrat însă în reabilitare, a declarat pentru G4Media Adrian Marin, purtător de cuvânt al instituției. Detalii, aici. 

Ora 09:26 Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic Re:Rise a realizat o comparație grafică între intensitatea seismului devastator din 4 martie 1977, care a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter și cutremurul de joi dimineață resimțit în București și mai multe orașe, dar și în Republica Moldova.

Ora 09:04 Conform Agerpres.ro, în România s-au produs 21 de cutremure mici, cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, în ultimii 3 ani. Detalii, aici.  

Ora 09:02 Constantin Ionescu, șeful INCDFP a declarat, joi dimineață, la Digi 24

Ora 09:00 Adrian Marin, purtător de cuvant al IGSU: ”Nu au fost primite apeluri la 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. În cazul seismelor, sistemul Ro-Alert nu difuzează mesaje anterior producerii seismelor”.

Am sunat la Isu pt cutremur
Am sunat la Isu pt cutremur

Ora 08:59 Raed Arafat a precizat, joi dimineață, la Digi 24, că mai multe informaţii despre situaţiile generate de un cutremur pot fi consultate pe pagina oficială fiipregatit.ro, transmite Agerpres.ro.

Ora 08:55 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a sfătuit populația, joi dimineață, la Digi 24, ce să facă în caz de cutremur:

Ora 07:07 Oamenii spun că seismul a fost resimțit și la Galați, Râmnicu Vâlcea, Covasna și chiar Republica Moldova.

Ora 07:02 Cutremurul a fost resimțit ușor și în unele zone din Constanța, de locuitorii de la bloc, susțin locuitorii.

Ora 07:00 Seismul a fost revizuit la 5,2 și 140 km adâncime.

Ora 06:59 Cutremurul a fost resimțit puternic în București și a avut trepidații verticale, susțin unii locuitori.

Ora 06:58 Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea-Buzău, la adâncimea de 168,9 km.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x